Sayfalar

16 Temmuz 2014

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası

 
 
Ramazan Çorbasız Olmuyor,

Yoğurtlu çorbaları çok seviyorum, bu çorba da çok kolay ve lezzetli...

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası

Malzemeler;

-1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı un
-1/2 su bardağı arpa şehriye
-7-8 su bardağı sıcak su
-2 yemek kaşığı tereyağ, biraz zeytinyağ
-Karabiber, tuz, nane, kırmızı pul biber


Yapılışı;

-Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpalım
-Daha sonra sıcak suyunu yavaş yavaş karıştırarak verelim
-Kaynamaya başlayınca arpa şehriyenin 2/3 'nü ekleyelim
-Kalan şehriyeyi biraz zeytinyağda kavurup rengi dönünce çorbaya ekleyelim (yerken hoş bir koku ve görüntü oluyor, yapmasanızda olur tabii ki )
-Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırarak şehriyeler pişene kadar pişirelim (kıvamına göre sıcak su ekleyebilirsiniz)
-Tereyağ ve zeytinyağı kızdırıp nane ve k.biberi ekleyip altını kapatalım
-Çorbamızın üzerine döküp 1-2 dak. sonra çorbanın altını kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder