Sayfalar

6 Kasım 2016

Panna Cotta


İtalyanların meşhur sütlü tatlısı Panna Cotta (pişmiş krema), birkaç denemeden sonra bu tarifi sevdim, hafif ve yapımı kolay tatlı, değişik soslarla, çikolatayla, meyvelerle çeşitliliği çoğaltabilirsiniz, küçük kuplarla veya shot bardaklarla servis edebilirsiniz, veya benim gibi kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz, size kalmış, afiyetle...

Karamel Soslu Panna Cotta

Malzemeler;

-1,5 adet yaprak jelatin
-300 ml (1,5 pk. krema)
-200 ml süt(1 su bardağından 1 parmak eksik)
-4 yemek kaşığı şeker
-1/2 pk. vanilya
-Karamel sos ( akşam saati uğraşmamak için ben hazır sos kullandım)


Yapılışı;

-Süt, şeker ve kremayı ocakta kaynatmadan ısıtın
-Diğer tarafta jelatini su dolu bir kaseye koyun ki yumuşasın (eriyen jelatini suyun içinden elinizle alabilirsiniz)
-Isınan karışıma eriyen jelatini ekleyin ve jelatin iyice eriyene kadar karıştırın, karışım sakın kaynatmayın
-Vanilyayı ekleyip ocaktan alın
-Ters çevirip servis edecekseniz kapları ıslatın
-Küçük kaplara paylaştırıp oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 4-5 saat bekletin
-Üzerine sos döküp servis edin.
Damy's Kitchen'e tarif için teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder