İç Baklalı Enginar

 Herkese selam, arayı yine çok açtım, emekli olunca bloğumla daha çok ilgilenirim diye sevinirken bırakın ilgilenmeyi yüzüne bile bakamıyorum. Emeklilikte hayaller hobiler, gezmeler, keyif, eş dost hayatlar iş güç ve koşturmaca :( , ama olsun alınan her nefes için sonsuz şükürler...

İç Bakla ve Enginar 

Malzemeler;

-4 adet enginar
-250-300 gr kadar iç bakla
-1 baş soğan
-1 küçük diş sarımsak ( koymayabilirsiniz)
-1 adet limon
-1/2 demet dereotu
-1 kesme şeker
-1/2çay bardağı kadar zeytinyağ, tuz

Yapılışı;

-Enginarları limonlu suda bekletin
-İç baklanın üst  kalın kabuklarını ayıklayın, yanlış anlaşılmasın tanelerin üzerindeki kalın kabukları ayıklanacak, isterseniz 30-40 saniye kadar kaynayan suya atın sonra soğuk suya daha kolay ayıklarsınız
-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda çok az çevirin
-Üzerine enginarları yerleştirin
-Şekeri, tuzu ve bir limon suyunu katın, üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin çok da yumuşamasın bakla ile de pişecek
-Suyunu çektikçe sıcak su ekleyebilirsiniz, enginarlar kıvama gelince baklaları ekleyelim ve pişirmeye devam, bakla da yumuşadımı üzerine doğranmış dereotunu serpip 1-2 dak sonra altını kapatalım. Bu yemek sulu bir yemek değil, sadece suyu pişirmek ve hafif kıvamlı bir sos gibi servis ederken kullanacağımız için eksildikce eklemeye dikkat edelim.

Yorumlar