13 Haziran 2017

Mutebbel ve Ispanak Borani


 İki tarifim var size, mutebbel ve ıspanak borani, mutebbeli ilk defa denedim,Lübnan, Suriye  taaa oralara ait bir tarif, közlenmiş patlıcan ve humusu seviyorsanız eminim bunu da seveceksiniz, boraniyide hatırlatmak istedim çünkü hak ediyor 😉 Şimdi tarif zamanı...


Mutebbel

Malzemeler;

-3-4 adet közlenmiş patlıcan
-1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
-2 yemek kaşığı süzme yoğurt
-2 yemek kaşığı tahin
-1/2 limon suyu
-2 diş sarımsak
-Kimyon, karabiber, kırmızı biber ve tuz
-Zeytinyağ


Yapılışı;

-Nohut, limon suyu ve sarımsağı robottan geçirelim
-Yoğurt, tahin ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım
-Közlenmiş temizlenmiş patlıcanları iyice ezip nohutlu karışıma ekleyelim ve iyice karıştıralım
-Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirip servis edelim 


Borani

Malzemeler;

-1/2 kg ıspanak
-1 adet soğan
-1/2 küçük çay bardağı bulgur
-3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
-1/2 diş sarımsak
-Sıvıyağ

Yapılışı:

-Ispanakları temizletip ufak doğrayalım
-Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda biraz soteleyelim
-Ispanak ve bulguru ekleyip ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim
-Ilınınca sarımsaklı yağurdu ekleyip karılştıralım ve servis tabağına alalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani